Уклоните мрље с тепиха и „вратите га у живот“

Г.С.
Уклоните мрље с тепиха и „вратите га у живот“

Мрље на теписима и подовима могу бити ружне и фрустрирајуће за уклонити, а посебно ако се налазе на изложеним дијеловима тканина.

Према корисницима Редита, најчешћа локација мрља у кући је управо под, а од излијевања боје на теписима до накупљене прљавштине, ови проблеми могу бити посебно уочљиви.

Међутим, мрља се можете ријешити уз помоћ средства за чишћење које ћете сами направити. Ова ефикасна метода укључује мијешање благог сапуна за суђе са сирћетом, који се наноси директно на мрљу, оставља се да одстоји, а затим се њежно упија како би се мрља подигла.

Ипак, пазите да не користите превише текућине, јер вишак влаге може оштетити подлогу тепиха или подне плоче, што може довести до проблема с влагом.

Након што сте успјешно уклонили мрље, прљаве тепихе „можете вратити у живот“ уз још једну једноставну методу. Лагано поспите соду бикарбону по површини и користите меку четку да је унесете у влакна и провјерите да ли продире.

Након што га оставите да одстоји 15 до 30 минута, темељно усисајте подручје како бисте вратили изглед вашег тепиха без остављања трагова.

За оне који се боре с мрљама на дрвеним подовима, попут тамних водених трагова, наведене методе неће бити довољне. Једна метода укључује натапање папирних ручника у сирће и њихово стављање преко мрље како бисте је покушали скинути.

Алтернативе такођер укључују кориштење средстава за чишћење подова од тврдог дрва, третирање подручја мјешавином сапуна за суђе и воде за немасне мрље, а на крају и брушење и поновно лакирање захваћених мјеста, преноси Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана