Трик како ручно опрати бијеле патике да изгледају као нове

GS
Foto: Shutterstock

Никад доста трикова за бијеле патике! Чим почну топли дани, „ускачемо“ у свјетлију обућу, док упоредо трагамо за најбољим методама чишћења. Као и увијек, ТикТок је инспирација многима.

Једна бака је открила на који начин уклања прљавштину са патика, а након њеног трика, патике постају кристално бијеле. Све што вам треба јесте прашак за веш и сода бикарбона, споменула је у снимку.

„Ставите прашак за веш у празну прскалицу и попрскајте пертле на својим патикама. Затим их потопите у топлу воду са прашком. Изрибајте их, укључујући и ђон, тако што ћете користити соду бикарбону и мекану четку. Потребно је да буду потопљене пола сата до сат времена прије испирања“, рекла је бака која је и доказала како трик функционише. 

Урадила је све, орибала их четкицом за зубе и извадила. Биле су као нове.

Бака је објаснила још један трик којим је много лакше очистити ђонове. Он подразумијева коришћење водоник-пероксида. Изрибала је жуте дијелове, умотала у убрусе и савјетовала да оставите на сунцу.

„Погледајте разлику на сунцу. Ово је савршен начин да одржите сјај патика и да изгледају као нове“, рекла је, преноси Мондо.

Ови трикови одушевили су кориснике мрежа. „Одлично, ово ми је требало“, „Никад ми то не би пало на памет“, „Хвала вам, ја их само ставим у веш машину, али знам да могу боље да изгледају“, „Ово је страва“, „Човјече, изгледају као нове“, писали су многи. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана