Трик како да ваш блендер ради боље

GS
Трик како да ваш блендер ради боље

Јесте ли знали да понекад требате да ставите фолију од алуминијума у блендер? Иако је изненађујуће, то је истина, а захваљујући том поступку ваш блендер опет може бити као нов.

Прије него што помислите да је овај поступак претјерано екстравагантан, знајте да мљевење алуминијумске фолије у блендеру није неки бизаран рецепт са ТикТока. Постоје разлози зашто се то исплати то урадити с времена на вријеме.

Редовна употреба блендера ослабљује његове оштрице из дана у дан, узрокујући борбу са производима који се мељу и указујући на то да неће издржати без оштрења. Многи ће се људи тек тада запитати: како наоштрити оштрице блендера?

Прије него што почнете паничити или свој апарат однесете у професионални сервис, можда бисте могли да испробате једну од провјерених кућних метода за оштрење оштрица блендера. Требаће вам нешто што ће служити као камен за оштрење - и вјероватно можете да погодите шта то јесте. Популарни начини за оштрење оштрица блендера су кориштење коцкица леда (помијешајте их са око 120 мл воде и мало средства за прање посуђа), некувана зрна пиринча или... алуминијумска фолија. Разваљајте материјал у мале куглице, затим их измиксајте у блендеру један минут на ниској брзини. Након тога, блендер ће бити оштар и дјеловати као нов, пише Јутарњи лист.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана