Трик да се ријешите мрава и комараца, састојке већ имате у кући

Г.С.
Трик да се ријешите мрава и комараца, састојке већ имате у кући

Комараца се можете ријешити уз помоћ врло једноставног и јефтиног трика.

Осим што се користи код компостирања, за ђубрење и прехрану биљака и за пилинг коже, стари осушени талог кафе, или пак мљевена кафа , је врло дјелотворно средство против комараца, тврди америчка Агенција за заштиту околине (ЕПА).

Комарце, као и друге инсекте, одбија мирис створен од талога кафе док гори. Талог јесте бољи избор, али можете користити и обичну мљевену кафу.

Скупљајте талог кафе и стављајте га на алуминијумску фолију, коју ћете држати на тањиру. Оставите га на хладном и сувом мјесту, док не постане потпуно сув.

Ставите затим ту фолију са сувим талогом кафе на тањиру на равну површину, као што је сто, на отвореном, пише „Атма“. Увјерите се да животиње или дјеца немају приступ том подручју.

Палите талог (или млевену кафу) дугом шибицом или дугим упаљачем (како се не бисте опекли), све док се не ухвати и не почне да дими. Талог ће лагано изгарати, а дим који се ствара тјераће комарце .

Још један начин је да талог обликујете по дужини, попут барута који сте сигурно видјели у цртаним филмовима. Запалите талог на једном крају и он ће лагано горјети, чиме ће му се дужина скраћивати.

Осим комараца, кафу можете искористити и у борби против мрава.

Сипајте мљевену кафу на места где имате проблема с мравима и проблем је ријешен.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана