Свака боја има своју намјену: Да ли исправно користите спужвице

24сата.хр
Свака боја има своју намјену: Да ли исправно користите спужвице

Одабир праве спужвице за прање суђа на основу абразивности може увелико утицати на учинковитост прања суђа, али и истовремено га заштитити од огреботина.

Различите боје спужви за прање посуђа нису одабране случајно. Свака боја заправо представља различит ниво абразивности, што значи колико је груб или мекан абразивни слој спужве, преноси 24sata.

То помаже одредити за коју врсту суђа или површине је спужва најприкладнија, како је не бисте оштетили.

Жута спужва

Ова спужва је најмекша је и идеална за прање ломљивог стакленог посуђа и порцулана који се лако могу изгребати.

Плава спужва

Плава боја указује на то да је спужва довољно њежна да не оштећује стакло и финије површине, али истовремено д‌јелотворно уклања јачу прљавштину.

Црвена, наранџаста, роза

Ове боје означавају средње абразивне спужве које су прикладне за вишенамјенску употребу, укључујући и јаче мрље од суђа, али без опасности од гребања површине.

Зелена спужва 

То су најтврђе спужве, намијењене за уклањање запечених и сасушених остатака хране. Ове спужве треба користити пажљиво и никако не на осјетљивом суђу.

Абразивни слој на спужви

Абразивни слој, обично зелене или плаве боје на једној страни спужве, кључан је за д‌јелотворно уклањање прљавштине. Док зелени слој може бити прегруб за неке површине, плави је дизајниран да буде њежнији и да спријечи гребање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана