Супер трик како да црне фармерке дуго изгледају као нове

GS
Foto: X.com

Црне фармерке су неизоставан комад гардеробе који може бити модеран и користан за сваку прилику, али нема ништа горе од тога да видите како ваше омиљене фармерке изблиједе након неколико прања.

Постоји неколико кључних правила како их правилно опрати како би дуго задржале јаку, црну боју.

Иако су фармерке познате по својој рједноставности, црна боја на њима је прилично осјетљива. Може брзо да изблиједи и изгуби сјај ако се не поштују основна правила прања. Због тога је важно знати на којој температури и како правилно опрати ове модне комаде да би дуго након куповине изгледали као нови.

Тајна дуговјечности ваших црних фармерки лежи у правилној њези. Права температура прања, прави детерџент и неколико једноставних трикова могу значајно продужити њихову трајност боје. Ево неколико кључних савјета који ће вам помоћи да сачувате боју ваших црних фармерки, како преноси CityMagazine.

Оперите на ниским температурама

Једна од највећих грешака коју можете да направите је прање црних фармерки у врућој води. Стручњаци препоручују прање на температури између 15°Ц и 30°Ц. Топлота узрокује да се боја брже испере и да се влакна тканине брже троше. Хладна вода је ваш најбољи пријатељ, јер чува боју и структуру фармерки.

Користите благе детерџенте за тамну одјећу

Конвенционални детерџенти су често превише агресивни за тамну одјећу. Користите посебне детерџенте за црну или тамну одјећу који спречавају избјељивање боје. Осим тога, детерџенти треба да буду у течном облику, јер се прахови теже растварају у хладној води и могу оставити трагове на тканини.

Трик са сирћетом и сољу

Пре него што први пут оперете нове црне фармерке, потопите их у хладну воду са шољом алкохолног сирћета и кашиком соли. Ова мјешавина помаже да се боје „закључају“ у тканину и спријечава да боја нестане при првом прању. Поновите поступак сваких неколико прања да бисте обезбедили дужи век боје.

Прање фармерки наопачке

Физичко трење током прања узрокује да се боја брже спере са спољне површине фармерки. Стога, увек окрените фармерке наопачке прије него што их оперете. На овај начин штитите спољашњи слој и задржавате богату црну боју.

Избјегавајте сушење у машини

Иако је примамљиво користити сушилицу, посебно у хладнијим мјесецима, то је најгора опција за ваше црне фармерке. Сушење на високим температурама убрзава избјељивање боје. Умјесто тога, осушите фармерке у хладу. Сунчева свјетлост је још један непријатељ боја, па се побрините да не сушите фармерке на директној сунчевој свјетлости.

Колико често се перу?

Црне фармерке је најбоље прати што је могуће рјеђе. Ако се не запрљају, можете их једноставно прозрачити. Мање прања значи дужу трајност боје.

Ако желите да ваше црне фармерке остану што дуже као нове, обратите пажњу на температуру прања, користите праве детерџенте и правилно их сушите. Хладна вода, сирће и со ваши су савезници када је у питању очување боје, док ће избегавање сушара обезбедити издржљивост тканине. Уз неколико пажљивих корака, ваше црне фармерке ће остати модни елемент у вашем ормару годинама које долазе, преноси Ало.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана