Стручњаци савјетују да одјећу никада не перете на овој температури

ГС
Стручњаци савјетују да одјећу никада не перете на овој температури

На колико степени је најбоље прати у веш машини? Микробиолози савјетују да одјећу не перете на температурама нижим од 60 степени.

Наравно, постоје комади гардеробе који савјетују да температуре буду ниже, али на ове ствари треба обратити пажњу.

Прање одјеће на еколошких 30 степени у веш машини може се чинити као добра идеја, прије свега због уштеде електричне енергије.

Али стручњаци упозоравају да то није за здравље коже и генерално организма. Бактерије живе у нашем организму на тјелесној температури од 37 степени, што значи да их 30 степени неће елиминисати.

Бактерије попут Ешерихије коли могу се преносити преко одјеће кад је перете на нижим температурама.

Микробиолози савјетују да одјећу не перете на температурама нижима од 60 степени, а посебно не одјећу за децу.

На патикама опраним на ниској температури постоји чак 10.000 организама повезаних с изметним материјама, а само у двије кашике воде коју користи машина има око милион бактерија, преноси Блиц Жена.

Како бисте били сигурни да се бактерије не задржавају у машини, препоручује се да пустите вашу машину за прање веша да бар једном мјесечно ради на 90 степени без веша у њој.

Када је у питању гардероба за коју је препоручено да се пере на нижим температурама, користите произовде, течне и прашкасте који имају у себи добру концентрацију антибактеријског средства.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана