Сипајте чеп овога у воду и све мрље са прозора ће нестати

Г.С.
Foto: Илустрација

Свако ко је икада опрао прозоре у кући, зна да је за то потребно издвојити много времена, посебно ако имате кућу или велики стан са много прозора.

Више неће бити тако, ако примјените ове провјерене трикове.

Прање прозора омекшивачем

Једна искусна домаћица је открила трик који помаже да се брзо оперу прозори без велике муке. Потребна вам је велика посуда с врућом водом, чеп омекшивача, две крпе, као и џогер. У воду сипајте омекшивач и измјешајте да се раствори. Умочите једну крпу, оциједите и ставите на џогер, па њиме пребришите прозор. Затим на џогер ставите суву крпу и урадите исто. Прозори ће заблистати за пет минута, а захваљујући омекшивачу одмах ће се скинути сва прљавштина, неће бити потребе да опет прелазите крпом. Једино сувом крпом или новином пребришите да упијете воду.

Направите средство од сирћета

Једно од најефикаснијих природних средстава за чишћење прозора је сирће, које због своје киселости нагриза минералне остатке на прозорима, прашину и влагу, док мјешавина са алкохолом уклања масне флеке, попут отисака прстију. Флашицу с распршивачем напуните алкохолним сирћетом и водом у размери 1:1. Стакла добро напрскајте и пребришите кружним покретима крпом. Све нечистоће ће већ послије првог пута бити уклоњене, а прозори ће заблистати, преноси Ало.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана