Седам ствари које можете одлично очистити старом четкицом за зубе

Г.С.
Foto: Илустрација

Четкица за зубе може бити корисна када чистите заптиваче, дозере или филтере на машинама за прање веша с предњим или горњим пуњењем

Озбиљно смо увјерени да вам не треба гомила посебних алата и средстава да бисте постигли чист и блистав дом.

Понекад се најбољи ресурси за чишћење могу наћи у вашој остави (као што су сирће и сода бикарбона) или чак на вашој купатилској полици — попут старе четкице за зубе коју сте можда већ спремали да баците, преноси Ало.

Захваљујући њиховим меким најлонским влакнима и укупно малом облику, старе четкице за зубе могу бити веома ефикасне за чишћење између пукотина и уклањање тврдокорних мрља.

У наставку пронађите листу од чак седам ствари које можете очистити старом четкицом за зубе.

Фуге на плочицама

Фуге је тешко очистити, а једноставно прскање средства за чишћење и брисање крпом или сунђером обично није довољно. Међутим, стара четкица за зубе може се увлачити у пукотине и трљати тешко уклоњиву прљавштину. Наравно, може бити заморно, али ћете своје фуге видјети у потпуно новом свјетлу када завршите.

Накит

Чишћење накита захтјева њежан додир. Четкица за зубе вам омогућава да нежно очистите између каменчића и уклоните наслаге. Само избјегавајте коришћење абразивних средстава за чишћење или јаких хемикалија на вашем накиту, јер могу изгребати фине метале и драго камење.

Мрље на одјећи

Можда су вам рекли да никада не трљате мрље на одећи, али неке мрље су мало тврдокорније од других. Комбинација старе четкице за зубе — заједно са раствором сирћета, детерџента или соде бикарбоне — може чинити чуда за подизање и уклањање мрља из влакана ваше одеће, посебно ако се суочавате са нечим посебно незгодним, попут масне мрље.

Ципеле

Не могу се све ципеле, или не би требало, прати у машини за прање веша. У том случају, стара четкица за зубе може бити посебно корисна за третирање мрља или флека, уклањање наслага прљавштине или чак вађење досадног каменчића заглављеног у ђону.

Мрље на тепиху

У зависности од величине мрље, четкица за зубе може бити ефикасан алат за трљање просутих течности и мрља са тепиха, простирки или тапацираног намештаја . Само будите сигурни да увијек тестирате средство за чишћење на неупадљивом мјесту прво, како не бисте случајно погоршали ситуацију.

Предмети од месинга

Месинг лако тамни и захтева добро полирање с времена на време да би изгледао свјеже. Као што пише наша стручњакиња за чишћење Мери Марлоу Леверет: ,,Ако наиђете на посебно тврдокорне мрље на својим месинганим предметима, паста за зубе може помоћи. Нанесите мало на проблематично мјесто и нежно трљајте четкицом за зубе, а затим исперите како би ваш предмет изгледао као нов.“

Машина за прање веша

Можда мислите да је четкица за зубе превише мала ствар за чишћење цијеле машине за прање веша — и били бисте у праву. Међутим, четкица за зубе може бити корисна када чистите заптиваче, дозере или филтере на машинама за прање веша с предњим или горњим пуњењем, пише Рил Симпл .

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана