Погледајте добро: Можда у вашем дому имате предмете који вриједе богатство

GS
Foto: MeInOrder

У сваком кутку наше свакодневне стварности, скривају се блага која често пролазимо не примјетивши њихову праву новчану вриједност. Можда су то предмети који су постали дио наше свакодневице, а заправо вриједе богатство.

Један од таквих скривених драгуља је стара породична збирка књига. На први поглед, то су само прашњаве књиге на полицама, али међу њима могу скривати праве ријеткости које колекционари широм траже. Прва издања, потписани примјерци и књиге које су постале ријетке с временом могу донијети значајне своте новца.

У дубини фиока може се крити и збирка старих поштанских маркица. Док се свијет пребацује на дигиталне комуникације, старије маркице могу бити права блага за филателисте. Ријетке маркице или оне с грешкама често постижу високе цијене на тржишту колекционара.

Накит нас често прати кроз генерације, а многи од нас не знају праву вриједност својих драгуља. Старински дијамантски прстени, наруквице и огрлице могу бити праве драгоцијености које често пролазе непримјећене у кутијама за накит.

Стари винили и грамофони такође су скривено благо. Албуми легендарних извођача, посебно ако су у одличном стању, могу вриједити значајне своте новца. Комбинујте их с винтеџ грамофоном, а имате праву музичку ризницу.

Осим тога, антиквитети као што су намј ештај, посуђе и умјетничка дјела могу донијети неочекивано богатство ако су ријетки или посебно тражени међу колекционарима, преноси Глас Српске

Свуда око нас, у нашим домовима, скрива се непроцјењиво благо. Научимо препознати те драгоцијености, јер ко зна шта се крије у нашим ормарима, таванима и фиокама, чекајући да буду откривени и изнесени на свјетло дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана