Пет ствари које не би требало да држите у спаваћој соби

GS
Пет ствари које не би требало да држите у спаваћој соби

Ово су тако једноставни савјети које не би било лоше да усвојите.

Спаваћа соба треба да буде спокојно мјесто које треба да вас опусти и напуни вам батерије, пише "Тhe Spurce". Имајте на уму да спаваћа соба није мјесто за складиштење одјеће и нагомилавање негативне енергије.

Ролетне

Умјесто ролетни и дрвених жалузина, убаците драперије. Оне ће дати посебан шмек док су ролетне превазиђене и једноставно им није мјесто у спаваћој соби. С друге стране, драперије па и завјесе, даће соби посебну топлину.

Без визуелног нереда

Дизајнери препоручују да уклоните што је више могуће визуелног нереда. Умјесто да окачите слике на зидове, боље је да пажњу усмјерите на саме зидове. Одаберите боје које ће дати посебну ноту соби и нека буде ваш лични печат.

Превише полица

Можда сте љубитељ полица и разних дрангулија које могу да се нађу на њим, то уједно може довести и до нежељеног нереда. Отворене полице се користе за излагање, а не за мјесто за свакодневне предмете. Изаберите неколико ствари које могу да вам изазову позитивне осјећаје попут неких украсних посуда или успомена са путовања.

Телевизори и зрачни апарати

Препорука је да спаваће собе буду без технологије јер ће то чинити просторију само мирнијом. Потребан је кутак без ометања, што је у данашњем свијету мало теже изводљиво. Уколико већ морате да се држите телефона пред спавање, пуните га у другој соби, а пренесите га у спаваћу собу пред сам одлазак на спавање. Мање свјетла, више сна. Исто важи и за рачунаре, преноси она.рс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана