Ово дугме на вашој машини озбиљно умањује рачуне, а нису вам рекли

б92
Ово дугме на вашој машини озбиљно умањује рачуне, а нису вам рекли

Уз трошкове живота, сви тражимо начине да уштедимо новац на рачунима за електричну енергију. И, према једном стручњаку за машине за прање судова, постоји тајно дугме на већини машина које може смањити количину потрошене енергије за невјероватних 20 посто.

Гвилин Снук објаснио је да се притиском на дугме може смањити количина воде која се користи током циклуса - чиме се смањују трошкови њеног рада, пише Сан.

"Да ли сте знали да се употребом економичног прања може уштедјети до 20 посто енергије?", питао је.

"Постоји уобичајена заблуда да еко циклуси троше више енергије, јер им треба мало више времена да заврше циклус. Истина је да свака еколошка поставка пере суђе на нижим температурама и користи мање воде. То значи да у просјеку економичне функције троше 20 посто мање енергије и воде у поређењу са стандардном функцијом."

Професионалац с AO.com такође се позабавио још једном заблудом, а то је да ручно прање судова кошта мање од машине за судове.

"Према Energy Saving Trust, судови опрани ручно чине четири посто потрошње воде у просјечном домаћинству – док машине за прање судова чине само један посто", објаснио је.

"То се односи на прање судова док је славина отворена - уобичајена грешка која доводи до већих рачуна. Када се правилно користи, машина за судове је еколошки прихватљивија и хигијенскија. Коришћење машине за судове такође гарантује воду одговарајуће температуре за темељно прање посуђа."

А један од најважнијих фактора да би ваш уређај био што дјелотворнији је количина којом га пуните.

Прање с пола пуњења "потпуни је губитак" енергије и новца, такође би требало да пазите да је не "препуните".

"Побрините се да вода из прскалица може допријети до свих предмета", закључио је.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана