Ових пет биљака је паметно имати у спаваћој соби

ГС
Foto: Илустрација

Осим што су декоративне, кућне биљке могу да унаприједе ваш живот и здравље. Неке биљке су познате по свом умирујућем и благотворном дејству на тијело, а могу чак и да вас успавају.

Ако сте досад били противник цвијећа у спаваћој соби, можда ћете промијенити мишљење. Ових пет биљака требало би да држите у спаваћој соби ако имате проблеме с несаницом.

Арека палма

Ова биљка прочишћава и влажи зрак, уклања токсине и угљендиоксид. Посебно је пожељна током хладнијих дана док се кућа загријава. Познато је да гријање у хладним мјесецима исушује грло и нос, па теже тонемо у сан.

Алое вера

Благотворност ове биљке добро је позната многима. Она током ноћи ослобађа кисик, па је добро да је држите у спаваћој соби.

Фикус бењамин

Ово је број један међу биљкама чистачима зрака. Фикус бењамин уклања чак 70 посто бензена, амонијака и толуена и других нечистоћа из зрака које долазе од кућног намјештаја.

Свекрвин језик

Биљка је добра за дишне органе, а смањује главобоље и снижава крвни притисак. Попут алое вере неутралише угљендиоксид у просторији током ноћи. Засигурно ћете се пуно боље одморити с овом биљком у близини спаваће собе, пише Информер.рс.

Нефролепис

Ова врста папрати је богата есенцијалним уљима, флавоноидима и другим корисним материјама које умирујуће дјелују на нервни систем. Нефролепис вам помаже да се носите с посљедицама стреса, а као резултат тога осигурава вам да брже заспите и имате миран сан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана