Ове двије ствари требате што прије избацити из куће

Агенције
Foto: Илустрација

Фенг шуи је кинеска техника уређења простора и подразумијева правила која осигуравају да позитивна енергија слободно тече кроз дом.

Важно је пратити одређена правила и упутства, а најважније је да кућа буде уредна, без превише ствари и да простор буде отворен и пријатан за боравак.

Постоје фенг шуи грешке које многи понављају, а не знају да лоше утичу на енергију.

Откривамо вам двије фенг шуи грешке које можете видјети у свакој другој кући, па можда и вашој:

ТВ у спаваћој соби

Многи воле да гледају филм из кревета на крају дана или да се успавају уз телевизор. Према фенг шуију, телевизија позива све врсте емоције у нашу спаваћу собу. Ово је просторија у коју одлазите да бисте спавали, одморили се, обновили енергију. У спаваћој соби имате интимне тренутке с партнером, а ТВ у соби може само нарушити романтичну енергију и спокој.

Такође, гледање телевизије пред спавање може неповољно утицати на квалитет сна, пише Сенса.

Остављање уређаја на кухињском пулту

Ово можете примјетити у скоро свакој кухињи. На радној површини, столовима, шанку често стоје блендер, тостер, микроталасна, соковник… Углавном се ово практикује из практичних разлога да би нам сви уређаји били при руци. Међутим, према фенг шуију ове уређаје треба ставити у ормариће, јер ћете тако ослободити простор, учинити да изгледа уредније и енергија ће лакше тећи.

Када на радној површини имате пуно уређаја, то може донијети негативну и устајалу енергију.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана