Олакшајте себи кућни посао: Трик за чишћење намјештаја

ГС
Олакшајте себи кућни посао: Трик за чишћење намјештаја

Будући да угаона гарнитура, кауч, или било која врста софе у дневној соби, често заузима централно мјесто у овој просторији, и много значи за цјелокупни изглед ентеријера, онда је свакако важно да увијек буде беспрјекорно чиста.

Домаћице ће се сложити да чишћење тапацираног намјештаја никада није лак посао, посебно сада када је хладно и процес сушења доста спорији.

У том досадном послу доброг савезника можете пронаћи у само једној таблети за прање суђа. Оне су изузетно свестрана средства за чишћење која ће бити корисна чак и ако немате машину за прање судова.

Прије него што започнете чишћење, потребно је да темељно усисате намјештај. Можете користити посебне додатке, попут четки за чишћење намјештаја, а посебно је важно да обратите пажњу на неприступачне дијелове на намештају у које се завуку мрве, остаци хране, папирићи и остала прљавштина.

Онда слиједи трик: у дубљу пластичну посуду ставите једну таблету за прање посуђа и прелијте је са око пола литра млаке воде.

Таблета ће се сама растворити. У воду потопите чисту памучну крпу, па је обложите око поклопца за шерпу, средње величине и трљате по намјештају.

Уколико на намјештају постоје упорне флеке, прије трљања можете посути мало соде бикарбоне.

Крпу повремено исперите у води у којој сте растворили таблету, па наставите са чишћењем.

Намјештај ће се брзо осушити, а резултат ће вас засигурно одушевити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана