Одлични савјети за припрему дворишта за љето

GS
Foto: X.com

Осим прољетног чишћења куће, вријеме је да размислите и о неким основним пословима у врту који ће вам помоћи да припремите своје двориште за љетне мјесеце.

Осим прољетног куће, вријеме је да размислите и о неким основним пословима у врту који ће вам помоћи да припремите своје двориште за љетне мјесеце.

Доносимо вам неколико кључних савјета који ће вам помоћи да брзо и лако уредите вашу приватну оазу.

Садња љетног цвијећа

Унесите дашак боје у ваш врт и посадите љетно цвијеће попут петунија, невена и циније. Одаберите различите боје како бисте створили визуелно привлачне цвјетне гредице. Тек посађено цвијеће добро залијте и око њега малчирајте тло како бисте задржали влагу и сузбили коров.

Провјера система за наводњавање

Провјерите је ли постојећи систем за наводњавање у добром стању како би ваше биљке увијек добијале довољно воде тијеком врућих љетних мјесеци. Провјерите цури ли ишта негд‌је, је ли цријево зачепљено те постоје ли неке оштећене компоненте које по потреби замијените.

Уредите простор за дружење

Припремите се за уживање у љетним дружењима под ведрим небом уређујући простор за дружење у свом врту. Поставите удобне столице и столове за опуштање с пријатељима и породицом, те додајте удобне јастуке и простирке за додатну удобност. Размислите о постављању украсних свјетиљки или лантерна за угодну атмосферу у вечерњим сатима, преноси Индекс.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана