Одличан трик како да оперете загорјеле шерпе

GS
Foto: TasteOfHome

Чак и највичнијима у кухињи се понекада деси да им храна загори и да као резултат добију уништен суд, тврдокорне мрље, које дјелују да се никада неће опрати.

Тада већина прибjегава грубом рибању жицом или агресивним хемикалијама, али као и увијек, рјешење се налази тамо гдје је и проблем настао – у вашој кухињи.

Иако је сода бикарбона вишенамјенско средство које осим у исхрани, широку примјену има и у домаћинству када је ријеч о чишћењу, још једна ствар, коју већина људи увијек има у својој кући, уклања тврдокорне, загорјеле трагове хране на посуђу.

Ријеч је о прашку за пециво. Дакле, све што вам је потребно да бисте у потпуности и без имало муке опрали суд који је загорјео, јесте једна кесица овог средства које се најчешће користи за припрему колача.

У загорјели суд сипајте три прста воде, додајте прашак за пециво и ставите да кључа. Загорјели дијелови би требало сами да почну да се одвајају, а можете се послужити и старом четкицом за зубе или намјенском четком за прање судова.

Уколико не успијете из првог пута, поступак поновите, а шерпу или било који други суд потом оперите по уобичајеном поступку, са мало детерџента и млаке воде.

Примјеном овог трика уштедићете вријеме и загорјели судови вам више неће задавати главобоље, а увијек ће бити блиставо чисти, преноси Крстарица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана