Нису бапске приче: Избјегавајте прање прозора током ових дана

ГС
Нису бапске приче: Избјегавајте прање прозора током ових дана

Упрљане прозоре никада, али никада не перите кад је напољу јако сунце. Tоком сунчаних дана заборавите на прање прозора, иако сви то радимо.

Главни разлог лежи у температури. Ако је напољу вруће и сунчано, сунце може пребрзо осушити прозоре, што обично резултира појавом мрља и пруга. Ова нежељена појава дешава се зато што вода и средство за чишћење прозора испаравају брзо на топлоти, остављајући за собом неугледне трагове.

Стручњаци за чишћење потврђују ову теорију и истичу да је избjегавање чишћења прозора по врућем дану заправо истинито.

Идеално вријеме за чишћење прозора је облачан дан. У том случају, препоручује се коришћење средстава за прање стакла како бисте постигли беспрекорне резултате без трагова каменца или мрља.

Ако, пак, немате избора и морате чистити прозоре док је сунчано, савјетује се да користите пјенасту гуму и чистите само мале површине или један прозор одједном како бисте избјегли брзо сушење течности на стаклу.

Чишћење прозора неизбјежно је како бисте одржавали традиционалне прозоре чистим, а такође значајно утиче на ниво природног свјетла у просторији. Чисти прозори омогућавају више свјетлости да продре, чинећи ваш дом ведријим и пријатнијим мјестом за боравак.

Стога, паметно је планирати чишћење прозора током облачних дана или рано ујутру када су температуре ниже, избјегавајући тако непотребне муке и нежељене трагове на прозорима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана