Наше баке су овако чистиле: Каменац и рђа нестаће за неколико минута

ГС
Наше баке су овако чистиле: Каменац и рђа нестаће за неколико минута

Данас су доступне бројне хемикалије, али од давнина постоји и овај природан, а ефикасан начин чишћења.

Чишћење купатила често може бити мучно, јер су производи пуни штетних хемикалија. Осим умиваоника и каде који би требало да блистају, ту је и WЦ шоља коју је императив у сваком тренутку добро изрибати.

С друге стране, постоје и природни производи за чишћење које можете сами направити. Ово је списак онога што би дефинитивно требало да испробате.

Сирће и сода бикарбона

За ову методу чишћења потребно вам је: 100 г соде бикарбоне, 10 капи етеричног уља и пола шоље бијелог сирћета.

Сипајте соду бикарбону у WЦ шољу, затим додајте етерично уље и сирће. Вода ће пенити неколико минута уклањајући каменац и мрље. Када престане да пјени, затворите воду.

Сок од лимуна

У флашици с распршивачем помијешајте сок од једног лимуна, петнаест капи етеричног уља и литру воде. Све добро промућкајте и производ је спреман за употребу.

Домаће шумеће таблете

Све што вам је потребно је: 150 г соде бикарбоне, 50 мл лимунске киселине, 1 кашика детерџента за суђе и калупи за лед. Помешајте соду бикарбону и лимунску киселину, па додајте детерџент и све заједно промешајте. Смесу ставите у калупе за лед и оставите да се суши око 4 сата. Након тога извадите "коцкице" из посуде за лед и ставите их у теглу коју ћете херметички затворити. Ставите једну коцку у WЦ шољу. Сачекајте да се отопи, затим очистите четком и пустите воду.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана