Направите климу од вентилатора: Ево како да расхладите стан за мале паре

Најжена
Направите климу од вентилатора: Ево како да расхладите стан за мале паре

Било да немате клима уређај, или га не користите због проблема са синусима, или желите да уштедите на рачуну за струју, постоји јефтин и једноставан начин да спустите температуру у стану и тако себи и укућанима олакшате ове вреле дане.

Показаћемо вам три начина помоћу којих ћете појачати дјеловање вентилатора и расхладити се. Вентилатор ради на принципу подстицања кретања ваздуха у просторији и троши много мање струје од климе.

Заледите посољену воду

Потребни су вам со, вода и шест пластичних флашица. У сваку флашу сипајте по две кашичице соли, напуните их водом и ставите да се заледе. Ујутру их поређајте испред вентилатора, а испод флашица ставите послужавник. Со ће учинити да вода буде дуже залеђена, а вентилатор ће расхладити просторију баш као клима уређај.

Коцке леда

Многи људи већ користе овај трик, јер је једноставнији од претходног, а ради по истом принципу. Ставите широку, плитку посуду испред вентилатора и напуните је коцкама леда. Оне ће се топити, па ће хладнији ваздух струјати просторијом, а када се истопе само додајте још коцкица. Сигурно ће вам бити пријатније по овој врућини.

Лед у пешкиру

За овај начин су вам такође потребне коцкице леда. Умотајте већу гомилу у пешкир, завежите га као завежљај и закачите на столицу. Столицу поставите испред вентилатора, тако да пешкир буде испред њега. Испод пешкира ставите посуду у коју ц́е капати вода отопљеног леда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана