Најефикаснији начини уклањања каменца у купатилу

ГС
Foto: Илустрација

Каменац је велики проблем у сваком домаћинству код нас, али уз неколико корака врло лако ћете га уклонити и то заувијек!

Каменац задаје главобољу свим женама, а колико год биле упорне у чишћењу, увијек се поново појави. Оставља ружне мрље на славини, лавабоу, бојлеру, чајнику, веш-машини, што прилично умије да вас нервира, зар не?

Главни узрок настајања могу бити разни детерџенти и сапуни, као и минерали у води. Ми вам доносимо неколико опција за његово уклањање које провјерено раде! Више нећете размишљати да ли ће збго каменца радити туш и како га трајно очистити.

Филтер за воду

Било би добро да користите филтере, а најбољи су они прикључци за чесму, који веома ефикасно уклањају нечистоће, опасна органска једињења, бактерије, тешке метале.

Омекшивач воде

Омекшивачима воде називају се уређаји који уклањају калцијум, магнезијум и друге минерале из водовода и то је одличан начин да се спријечи појава каменца, пише Курир.

Чишћење водовода

Најважнија опција за превентивно спречавање појаве каменца! Слободно чишћење водовода практикујте што чешће, а уз омекшиваш воде ћете имати добитну комбинацију, те на стварање ове "напасти" можете и да заборавите!

Раствор соде бикарбоне

Ова течност вам може бити и одличан савезник и у чишењу плочица. Сода бикарбона је сјајна за многе ствари, а када је у питању камен, најбоље дјелује у комбинацији са сирћетом. Помијешајте једну кашику соде бикарбоне са 150 мл сирћета и сипајте то унутрашњост цијеви. Потом оставите да раствор одстоји око 20 минута, па исперите топлом водом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана