Најбоља природна храна за свенуле биљке

ГС
Најбоља природна храна за свенуле биљке

Биљке су украс сваког дома, али неријетко се догоди да напрасно почну да вену, без видљивог разлога.

Уколико је то случај и са вашим биљкама, с овим раствором ћете их вратити у живот. Умјесто хемије, користите овај домаћи раствор и биљке ће расти као луде.

Потребни су вам сљедећи састојци:

- кора од 1 банане;

- 1 кашика мљевене кафе;

- љуска од 1 јајета;

- 300 мл воде

Припрема:

Све састојке ставите у блендер и заједно их измиксајте. Овим раствором залијте ваше свеле биљке

и резултат ће бити видљив већ сљедећег дана.

Раствор можете да сипате и у саксију са здравим кућним љепотицама и оне ће постати још бујније и зеленије. Уколико желите да ваше цвијеће увијек изгледа здраво, поступак понављајте повремено.

Банане имају калијум, фосфор и калцијум, па баш из тог разлога имају позитиван ефекат на биљке. Ови хранљиви минерали изузетно погодују биљкама у процесу опоравка. Фосфор у банани такође помаже у добром расту коријена и нових изданака.

Љуске садрже више од 30 одсто калцијума. Приближно свака љуска даје око четири милиграма калцијума. Поред калцијума, садрже и магнезијум, фосфор, калијум и натријум и око пет одсто органске материје која је од великог значаја за квалитет земљишта. Органска материја налази се у опни која остаје на љусци у облику протеина и значајан је извор азота. Уколико не перете љуске од јаја, садржај органске материје може бити и већи.

Савјет је и да се биљка барем једном недјељно пребрише влажном крпом како би се скинула прашина и омогућило да биљка дише, преноси Супер жена.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана