Моћна инфузија послије које ће ваше собне биљке расти као из воде

GS
Foto: Facebook

Овај раствор позитивно ће дјеловати на развој коријена, омогућује цвијећу да буде раскошније и бујније, спријечава појаву гљивица.

Није тајна да је биљкама, посебно у фази раста, потребна додатну његу, прије свега редовиту прихрану, али ако видите да ваше биљке посустају, посегните за рецептом од којег ће моментално живнути. Баш због тога колоквијално се назива и инфузијом за биљке.

Ту долазимо до добро чуване тајне. Наиме, аспирин, осим што се користи у медицинске сврхе, може побољшати и раст биљака те им помоћи да се опораве.

Разлог томе је салицилна киселина која помаже у расту биљака. Аспирин је користан за све врсте биљака, било да их узгајате у дворишту или у саксијама на балкону.

Све што вам је потребно за ову инфузију једна је таблета аспирина и децилитар дестиловане воде.

Измрвите таблету и убаците у воду, мјешајте све док се не отопи. Овим раствором можете заливати или прскати биљке, једном недјељно за најбоље резултате, преноси НајженаАло.

Овај раствор позитивно ће дјеловати на развој корена, омогућује цвијећу да буде раскошније и бујније, спријечава појаву гљивица, а одличан је и за резано цвијеће. Раствор само додајте у вазу ако желите да вам букет дуже потраје.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана