Колико дуго веш смије да стоји у машини и шта урадити ако добије непријатан мирис

ГС
Колико дуго веш смије да стоји у машини и шта урадити ако добије непријатан мирис

Сигурно вам се десило да сте заборавили да раширите опрану одјећу, па је стајала дуго у машини за веш и добила непријатан мирис.

Колико дуго мокра одјећа стварно може да стоји у машини без потребе за поновним прањем? И шта да урадите ако добије непријатан мирис?

Никако не треба остављати мокар веш у машини дуже од 30 минута до сат времена, јер то може довести до стварања буђи. Али, не одмах. То се догађа ако је мокра одјећа стајала у машини осам до 12 сати.

Осим тога, уз буђ одјећа такође може попримити непријатан мирис. Што одјећа дуже стоји мокра у машини, то је горе. Не само због непријатног мириса већ ће вјероватно бити и веома изгужвана од дугог стајања, па ћете је тешко испеглати, посебно осјетљивије тканине.

Ако желите да неутралишете непријатан мирис, оперите одећу у врућој води са шољицом бијелог сирћета које помаже у борби против непријатних мириса и убија бактерије у исто вријеме. За љепши мирис, додајте неколико капи етеричног уља.

Можда ваша одјећа добро мирише и даље, али је сва изгужвана после стајања у машини. Тада треба да је поново оперете, овај пут с омекшивачем, и свакако је одмах извадите и раширите да се осуши, пише najzena.alo.rs.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана