Како се чисти шпорет са равном плочом: Неће бити огреботина ако то урадите на овај начин

ГС
Како се чисти шпорет са равном плочом: Неће бити огреботина ако то урадите на овај начин

Шпорети са равним плочама лепо изгледају, али лако могу да се оштете ако нисте довољно пажљиви. Велика предност шпорета са стаклокерамичком плочом јесте у томе што се лакше чисти кад нешто искипи, али се лако може оштетити ако не пазите како то радите.

Површина индукционе и равне плоче шпорета је веома осетљива и лако може да се изгребе. Зато је на њима забрањено употребљавати оштра и абразивна средства за чишćење. Уместо тога, сваки произвођач шпорета са равном плочом препоручује да се за чишћење користе специјализована средства. Неки произвођачи индукционих плоча имају чак своја средства за чишћење, намењена баш за њихове шпорете. Ми вам предлажемо јефтинији начин који проверено скида све флеке без проблема, а не оштећује плочу шпорета.

Употребите сирће за чишћење

Шпорет са равном плочом је препоручљиво чистити након сваке употребе, јер ће се само тако спречити стварање тврдокорних мрља и загорелих делове хране које је потребно састругати. Јер, приликом сваког кувања ручка се шпорет мало испрска јелом.

Приликом чишћења, плоча треба да буде хладна. Прво целу површину плоче попрскајте сирћетом и оставите да стоји 10 минута. Преко њега додајте соду бикарбону и пустите да почне да пени. Затим пређите преко плоче чистом и навлаженом крпом од микровлакана и темељно уклоните сирће и соду бикарбону. Након тога, исполирајте плочу да засија. Урадите то чистом и сувом крпом од микровлакана. После тога ће ваша равна плоча изгледато као да је нова!

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана