Како да бијеле ствари буду савршено бијеле?

ГС
Како да бијеле ствари буду савршено бијеле?

Како опрати бијеле чарапе да буду заиста опет бијеле?

Према коментарима људи с друштвених мрежа постоји добар трик који то врло успјешно остварује. Они, наиме, кажу како ову акцију успјешно можете обавити користећи кристале соде који су корисни за многе послоце у домаћинству. Кристали соде сигурни су за све врсте тканина и могу бити корисни при прању јер омекшавају воду.

Како иде поступак?

Потопите чарапе у топлу воду с неколико кашика соде. Важно је добро промијешати воду и кристале који ће воду учинити мутном. Након тога чарапе ставите у машину за прање веша с осталим бијелим стварима.

наче, кристали соде могу се користити и за чишћење зачепљених цијеви, смрдљивих машина за веш, уклањање масноће и прљавштине, али и алги с тераса.

Којији су још добри начини избјељивања рубља?

Један од најјефтинијих начина за савршено избјељивање рубља је употреба калијумовог перманганата (хипрмангана) који можете да купите у апотеци.

У 10 литара вруће воде ставите нмало калијумовог перманганата. Вода ће постати ружичасте боје али то је добар знак, не брините. Додајте 200 грама детерџента за веш и добро промијешајте па у то ставите мокри веш. Посуду покријте најлонском кесом или фолијом иоставите тако најмање 4 сата, а најбоље преко цијеле ноћи. Када веш извадите из ове течности, исциједите га и ставите у машину за прање веша.

Још један трик се онај са прашком за пециво. Једну кесицу ставите у прашак за прање веша па промијешајте, преносе Вијести.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана