Једноставан трик за расхлађивање куће у врућим ноћима: Одмах дјелује

ГС
Једноставан трик за расхлађивање куће у врућим ноћима: Одмах дјелује

Чести топлотни удари често претварају дивне љетње дане у спарну ноћ, узрокујући немиран сан у загушљивим спаваћим собама

Са доласком љетњег времена, пронашли смо једноставан начин да одржите кућу довољно хладном за спавање ноћу.

Чести топлотни удари често претварају дивне летње дане у спарну ноћ, узрокујући немиран сан у загушљивим спаваћим собама, пише Јутарњи.

"У очајничкој потрази за неким хладним олакшањем током ситних сати, одлучила сам отворити неке прозоре и случајно сам открила једноставно, али ефикасно решење", објашњава.

"Чинило ми се контрапродуктивним држати прозоре отворенима док је напољу спарно, свестан/а сам да би пуштање врућег ваздуха само повећало унутрашњу температуру па увек држим своје прозоре затворене с навученим завесама кад температура скочи. Међутим, једна немирна ноћ ме је натерала да одлутам до кухиње и проверим каква је ситуација у собама моје деце. Завирила сам у сваку спаваћу собу надајући се да ћу пронаћи неку хладнију од моје, али узалуд. Зато сам без размишљања отворила прозоре у предњој и задњој спаваћој соби, ненамерно стварајући освежавајући коридор хладног ваздуха који је готово тренутно снизио температуру у целој кући.

Доносимо одличне трикове како расхладити простор

Било је то тако једноставно решење, али ми никада није пало на памет. Отварањем прозора на супротним странама куће омогућила сам проток ваздуха који је ослободио сав заробљени топли ваздух и омогућио улазак хладнијег ноћног ваздуха.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана