Извор нежељених мириса у вашем дому: Шта треба да знате

ГС
Foto: Instagram

У свакодневном животу, постоји неколико предмета у кући који, нажалост, најчешће стварају неугодне мирисе.

Посебно треба обратити пажњу на неколико предмета у кући који често стварају неугодне мирисе:

Кухињски сифон 

Кухињски сифон испод судопере и кривичац често скупљају остатке хране и масноће, стварајући непријатан мирис. Редовно чишћење ових делова може помоћи.

Обућа

Обућа и чарапе често задржавају зној и бактерије, што доводи до неугодних мириса. Редовно прање чарапа и дезинфекција обуће може помоћи у превенцији ових мириса.

Купатило

Купатило је често извор различитих неугодних мириса, укључујући оне од влажних пешкира, сапуна и плесни. Редовно прање пешкира, коришћење освеживача ваздуха и одржавање хигијене може смањити ове мирисе.

Кућни љубимци
 
Ако имате кућне љубимце, морате посебно водити рачуна о хигијени и чистоћи њихових легла и места где проводе време. Мириси од кућних љубимаца могу бити упорни и захтијевају редовно чишћење.

Фиоке и ормани 

Фиоке и ормани у којима се често чува одећа и обућа такође могу постати извор неугодних мириса. Редовно проветравање и чишћење ових простора може помоћи у очувању свјежине.

Фрижидер

Фрижидер може постати извор неугодних мириса ако се храна поквари или остави предуго. Редовно проверавајте садржај фрижидера, бацајте покварене намирнице и користите кутије за одржавање свежине.

Канте за смеће

Канте за смеће и рециклажу често задржавају непријатне мирисе. Редовно их перите, користите кесе за смеће и додатне филтере за мирис како бисте смањили непријатне мирисе.

Течност за одвод

Редовно чишћење одвода и употреба специјалних течности за одржавање може спречити непријатне мирисе из кухињског и купатилског одвода.


Постељина и јастуци

Постељина, јастуци и душеци такође могу задржавати мирисе и гриње. Редовно прање постељине и чишћење јастука може одржати спаваћу собу свјежом, преноси Глас Српске

Одржавање чистоће и хигијене ових предмета и простора у вашем дому помоћи ће вам да се изборите с неугодним мирисима и створите пријатнију атмосферу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана