Ево у којем дијелу Боке је Ђоковић пронашао свој рај

Курир
Ево у којем дијелу Боке је Ђоковић пронашао свој рај

КОТОР - Смјештено на само седам километара од центра Котора и ушушкано у срцу Бококоторског залива, рибарско село Љута једно је од најљепших мјеста на обалама Јадрана.

Оно по чему је његова љепота препознатљива јесу куће грађене искључиво од бијелог камена и једна улица која те грађевине дијели од самог мора. Камене куће и палате у Љути датирају из XVII и XVIII вијека, када је Бококоторским заливом владала Млетачка Република.

У овом рибарском селу живи око двадесетак мјештана, али се сваке сезоне број становника вишеструко повећа.

Од априла до септембра, овдје има баш доста људи. Што самих туриста, што људи који овдје имају своје куће. Љута је за мјештане, али и за оне који долазе и увијек се враћају, прави рај на земљи. Прелијепе плаже, диван поглед и најљепши залазак сунца. Највише долазе гости из региона, бивших југословенских република, али има и странаца. Ово је идеално мјесто за породични одмор.

Изузетно високе цијене некретнина овдје нису новост, а ријетко да се која, па чак и она најмања, може наћи испод пола милиона евра.

Вилу на самој обали мора у Љути имали су Елена и Југослав Карић, али и, како су медији прошле године писали, најбољи тенисер свих времена Новак Ђоковић.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана