Четири начина како да расхладите цијели дом

GS
Foto: X.com

Дошло је до тога да климу и вентилатор сматрамо обавезним уређајем у кући. Али, ако сте у ситуацији да се можете ослонити само на вентилатор или вам клима-уређај не достиже у друге просторије, онда пробајте ове трикове који ће "извући" максимум из ових уређаја.

1. Клима и вентилатор заједничким снагама

Ако је клима-уређај у питању и примећујете да не достиже све просторије у вашем дому, ма колико дуго је оставили укључену, онда се можете послужити добрим триком и спојити снаге климе и вентилатора, пише "Форбес".

Наиме, на улазу у просторију која је мање охлађена поставите вентилатор тако да извлачи из охлађене просторије ваздух и преноси га у загрејану.

2. Вентилатор уперен према прозору

Како вентилатор има "задатак" да побољша циркулацију ваздуха, самим тим је потребно добро га поставити. Некима је помогло да вентилатор упере у благо отворен прозор, јер ће тако извлачити топли ваздух из просторије  и слати га напоље.

3. Висина вентилатора вам може убрзати хлађење просторија

Други трик је такође везан за позицију вентилатора. Наиме, потребно је да се вентилатор постави на одређеној висини, по могућности изнад или у висини прозора. На тај начин вентилатор "најђелотворније" хлади просторије.  Уколико не можете да подигнете вентилатор на виши ниво, онда покушајте да оставите кофицу са ледом испред њега, преноси ona.rs.

4.  Плафонски вентилатор

Уколико имате вентилатор на плафону, препоручује се да намјестите да се окреће супротно смијеру казаљке на сату, савјетује "Efficiencyvermont"

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана