Ако ставите ову биљку на посебно мјесто у кући, ослободићете се дугова

ГС
Ако ставите ову биљку на посебно мјесто у кући, ослободићете се дугова

Сви одувијек тежимо томе да пронађемо излаз из неке тренутне, незавидне ситуације, нешто што ће нас бар мало „погурати“ у животу.

Зелене собне биљке су не само украсни детаљ у дому, већ и невјероватни покретачи позитивне енергије. Њихова улога у доношењу виталности и чишћењу ваздуха је добро позната, али многи можда нису свесни да према веровању фенг шуија, ове биљке такође привлаче позитивну енергију и благостање.

Дрво живота – јука

Јука, познатија као дрво живота, је једна од омиљених биљака у многим домовима. Међутим, мало је људи упознато са њеним фенг шуи значењем, чак и ако је гаје у својим домовима. Дрво живота носи називе попут дрво младости, развоја или напредовања, што указује на њен енергетски потенцијал. У фенг шуију, ова биљка се посебно користи за прочишћење карме и привлачење новца.

Према фенг шуи стручњацима, дрво живота има моћ да прочисти лошу финансијску карму, ослободи од дугова из прошлости и донесе мотивацију и просперитет на финансијском плану. Ако желите да искористите најбоље од благотворног ефекта ове биљке, препоручљиво је да је поставите у предсобље или ходник, где ће чистити енергију која улази и излази из дома.

Ако тражите начин да ослободите своје купатило или ВЦ од негативне енергије, једноставно ријешење може бити декорисање простора биљком познатом као дрво живота или јука. Ова биљка,потиче из централне и сјеверне Америке, а позната је и под именом „дрво живота“ због своје издржљивости и користи коју је пружала Индијанцима пре 2.000 година.

Дрво живота је биљка која се одликује изузетном издржљивошћу и не захтева посебну негу. Карактеришу је дебеле стабљике на чијим врховима се налазе розете са веома шиљастим листовима. Ова биљка може да преживи и у условима са мање светла, што је чини идеалном за просторије попут купатила или WЦ-а где није увек могуће обезбједити довољно сунчеве светлости.

Поред тога што је одличан украсни елемент за просторије, дрво живота има и практичну вриједност. Индијанци су је користили и као храну и као лијек, што указује на њен значај и вишестрану примјену. Ова биљка може бити сјајан додатак ентеријеру, али и користан савезник у очувању позитивне енергије у простору.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана