Знате ли зашто ресторани увијек служе хљеб прије главног јела? Разлог ће вас изненадити

ГС
Знате ли зашто ресторани увијек служе хљеб прије главног јела? Разлог ће вас изненадити

Зашто нас у ресторану служе хљебом прије јела које смо наручили? Иако већина нас никада није размишљала о разлогу ове праксе, постоји значајан разлог зашто се ово правило поштује.

 То је знак гостопримства. Када пожелите добродошлицу људима у свој дом или ресторан, дајте им хљеб те им тако дајте до знања да су добродошли.

Ова традиција је опстала до данас. То је начин да посјетитељима дате нешто да ураде прије него што им храна стигне. Када сједнете за сто у ресторану, обично сте гладни, али може проћи неко вријеме док храна не стигне.

Умјесто да остављате муштерије да сједе празних руку, гладни и гледају како други гости уживају у храни, стављање хљеба на стол у припреми за долазак оброка чини их сретнима и спрјечава их да постану неподношљиви.

Иако су неки ресторани то почели наплаћивати, скоро у сваком ресторану у неком тренутку, између сједања за столом и сервирања главног јела, донијеће вам хљеб.

Није ли смисао ресторана да вас натјера да трошите новац на храну, а не да вас бесплатно насити прије него што вам оброк и стигне. Међутим, то је трик зато што вас хљеб заправо чини гладнијим.

Једноставни угљикохидрати покрећу производњу инзулина, што вас чини гладнијим него што сте били прије, а највјероватније нећете осјетити ситост од хљеба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана