Згусните јело без брашна: Ево шта треба да ставите у чорбу или сос, биће здравији и укуснији

СРНА
Згусните јело без брашна: Ево шта треба да ставите у чорбу или сос, биће здравији и укуснији

Свака домаћица се труди да скува што укуснији ручак. Супе, чорбе, разни сосови, често треба да се згусну, па им се на крају најчешће дода мало брашна помешаног с хладном водом.

Ставите пасирано поврће

Додавање брашна ради згушњавања јела је најбржа варијанта, али није баш здрава, јер уносите додатне калорије без потребе. Постоје бољи начини за згушњавање јела који су и много укуснији. Рецимо, да употребите поврће које сигурно увек имате у кући.

Скувајте кромпир (1-2 комада) и испасирајте га у блендеру или га добро узгњечите виљушком да нема грудвица. Можете да додате мало воде да би смеса била компактнија. Додајте је у чорбу или сос и добро сједините. Кромпир нема јак укус, па нећете значајно променити укус соса или чорбе, а здравији је избор од белог брашна. Можете да користите и пире од неког другог поврћа, али у том случају пазите да не промените укус јела.

Кромпиров скроб

Ако имате проблем са глутеном, користите кромпиров скроб. Потребна је једна кашика скроба помешана с две кашике воде како би се добила каша. Сипајте у јело или сос и непрестано мешајте док се не згусне

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана