Желите да сачувате свјежину хљеба? Примијените ове савјете и биће мек као душа!

ГС
Foto: Pixabay

Без обзира коју врсту хљеба користите већина домаћица има исти проблем, већ послије два дана хљеб је тврд као камен. Чак и онај који има продужену свјежину ће се убуђати или постати нејестив послије неколико дана.

Како је за портал "Фуд енд Вај " објаснила Маделин Остен стручњак за хљеб и пецива у једној пекари у Мајамију постоје бројни начини како да се сачува свјежина хљеба.

- Најважније је на који начин чувате хлеб како бисте избегли појаву буђи услед превише влаге или да вам се хлеб толико сврдне да буде као камен. Кутије за чување хлеба су одличан начин да задржите његову свежину, једино је неопходно да редовно чистите ове кутије како би хлеб био безбедан за употребу - рекла је она.

Ево три фантастичних начина како да задржите свјежину хљеба дуже вријеме и на тај начин спријечите његово бацање, али и беспотребно трошење новца, преноси НајженаАло

1. Папир а не пластика

Хљеб никад немојте чувати у пластичним кесама јер на тај начин не може да дише и врло брзо ће се убуђати усљед кондензовања воде. Ово се посебно односи на хлеб који сте купили док је био још врућ. Умјесто пластичних користите папирене кесе, а окрајак увијек вратите на исјечени дио како би се задржала свјежина остатка хљеба.

2. Целер

Постоји једноставан трик како да свјежину хљеба задржите више дана. У Кесу у којој га чувајте убаците стабљику очишћеног целера. Ово поврће је богато водом и хљеб ће из целера црпјети влагу и тако остати свјеж дуже времена.

3. Важно је мјесто

Мјесто на коме чувате хљеб је од кључне важности. немојте га држати у фрижидеру јер ће влага додатно утицати да се убуђа. Такође, избјегавајте да га држите у близини шпорета или машине за прање судова. зашто? Зато што приликом кувања пара из хране ће натапати хљеб. Исто важи и за машину за прање судова

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана