Зашто се додаје шећер са циметом у свињско мљевено месо

ГС
Зашто се додаје шећер са циметом у свињско мљевено месо

Профи куварица је открила зашто у мљевено месо треба да додате и шећер.

Мљевено месо се често користи за припрему ручка. Не кошта пуно, а од њега можете да правите различита јела. Најчешће се припремају фаширане шницле и ћуфте, а већ сте сигурно научили неке супер савјете како можете да побољшате укус мљевеног меса и учините га још сочнијим. 

Свака домаћица има неки свој рецепт или тајни састојак, а руска куварица Јулија Архипова је открила још један сјајан трик. Можда ће вам дјеловати чудно, али она предлаже да у мљевено месо додате шећер са циметом. Шећер ријетко ко користи у сланим јелима, али он може да побољша укус хране. Неке домаћице га додају у супу, а ево и зашто се додаје у мљевено месо. 

Када купујете мљевено месо увијек бирате оно које волите, а то може да буде свињско, јунеће или мијешано. Ако волите свињско мљевено месо и ако га често користите, онда сигурно знате да оно има специфичан укус. Ако желите да вам јело успије онда у смјесу додајте и шећер са циметом, јер ће он неутралисати тај мирис и укус свињетине. Додаје се мало шећера, јер ако претјерате мљевено месо може да испадне неукусно.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана