Уз ова три трика јунетина неће бити жилава

ГС
Уз ова три трика јунетина неће бити жилава

Ево трикова који ће вам помоћи да постигнете баш такав ефекат, користећи природне састојке које вјероватно већ имате у кухињи.

Пиринчано вино – тајна меког меса

Припремите маринаду од мало пиринчаног вина, квалитетног маслиновог уља и фино наренданог лука и јабуке. Јунетину потопите у ову ароматичну маринаду за месо и оставите да одстоји у фрижидеру преко ноћи. Осим што ће обогатити месо неодољивим укусом, овај поступак ће резултирати месом тако меканим да ће се једноставно топити у устима.

Газирани напитак за брзо омекшавање

Кола напици нису само за освјежење. Они могу послужити и као брза метода омекшавања меса, посебно код дебљих шницли. Довољно је да месо потопите у Колу десетак минута, након чега га извадите, осушите и пржите у уљу уз додатак црног бибера. Резултат ће бити сочано и мекано месо које ће одушевити ваше чуло укуса.

Лимун или сирће

Маринирање меса у лимуновом соку или сирћету може такође бити ефикасан начин омекшавања меса. Лимунов сок може омекшати месо већ за сат времена, док ће процес у сирћету трајати преко ноћи како би месо постигло жељену мекоћу, преноси Крстарица. Ова техника је позната и доказана, те је чест избор за оне који воле класичне методе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана