Трик помоћу ког ћете сваки пут спремити сочну, меку и укусну пилетину

ГС
Трик помоћу ког ћете сваки пут спремити сочну, меку и укусну пилетину

Лијепо вријеме нам полако, али сигурно долази, а са њим и празници којима се сви радујемо. Први мај је "иза угла", а то значи да ће излетишта врвети од људи који једва чекају да уз добру храну проведу тај дан.

Синоним за први мај је свакако роштиљ, на ком се спрема најразличитије месо, а најпопуларнија је пилетина без које не може да прође ниједан празник и ниједан породични ручак.

Разлог због ког се за овакве прилике људи одлучују на пилеће месо је то што ретко ко може да му одоли, лако се спрема, укусно је, а пре свега је природни извор витамина, протеина и здравих масти, избалансиране је калоријске вредности, те је идеално и за оне који воде рачуна о исхрани.

Домаћице пилетину спремају на безброј начина, а идеална је јер се савршено комбинује и са другим намирницама попут кромпира, грашка, бороније, те вам оставља креативност у кухињи и допушта вам да пустите машти на вољу.

Оно што је поред хранљивости и укуса свим потрошачима веома битно је свежина производа који купују, те квалитет сматрају императивом.

Један од најважнијих бенефита овог паковање јесте дужа одрживост производа, те ћете увијек бити сигурни да купујете свеже месо.

Паковањем у МАП амбалажу успоравају се биохемијске реакције које изазивају оксидацију или промену боје производа или пак утичу на његов непожељан мирис. Производ је свеж и задржава сва квалитативна својства током целог свог рока трајања.

Поред ових бенефита, важно је нагласити и да се овим начином паковања постиже боља хигијена чувања производа, која се постиже минималним контактом са самим месом. Олакшана је и манипулација јер до самог отварања паковања и употреба не постоји могућност спољне контаминације.

Сада када знате које месо је најбоље за вас и ваше најближе, време је да вам откријемо трик помоћу ког ће вам пилетина сваки пут испасти мека и сочна.

Маринада је оно што ће месу дати посебан укус и мекоћу. Међутим, трик је у томе да пилетину маринирате вече пре спремања и, верујте нам, вреди сваког минута чекања.

Састојци:

-200 мл јогурта

- 2 кашике сунцоретовог уља

- корица и сок од једне поморанџе

- главица црног лука

- два чена бијелог лука

- 1 кашичица соли

- бибер

Припрема:

Црни и бијели лук исецкајте ситно, па их у дубљој посуди помешајте са осталим наведеним састојцима.

Додајте и пилетину коју сте исјекли на шницле.

Све добро промјешајте, прекријте посуду крпом и оставите у фрижидеру у току ноћи.

Сутрадан, пилетину извадите из маринаде и спремите на вама омиљен начин.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана