Трик који мијења све у спремању сарме

GS
Foto: YT

Чини се као да смо једва дочекали хладније дане да у кухињу унесемо први килограм киселог купуса, извадимо највећи лонац који посједујемо и бацимо се на мотање омиљених нам сарми.

Вјерујемо да већ имате провјерени рецепт по којем је радите, можда сте га чак и наслиједили од искусних куварица и кувара у породици, али недавно смо открили трик који сарму чини још бољом, а не одузима превише времена. Штавише, да изведете ову идеју помоћи вам може чак и ваш месар код којег набављате мљевено месо.

Једна креативна куварица је открила како у смјесу с месом додаје комадиће сланине. Један други кувар је додао у причу да умјесто да сам сјецка сланину, рекао је како у месници једноставно замоли месара да, када меље свјеже месо, у машину убаци и који комад сланине. На тај начин месо постаје сочније, богатије окусом, а цијела сарма добија једну нову димензију.

Будући да обилазак тржнице није страна активност и врло је радо понављамо из викенда у викенд, врло брзо након тога свратите до месара и цијелу ствар одлучите тестирати.

Екипа иза месарског пулта без проблема ће вам самљети месо с мало сланине.

Савјетујемо вам да слиједите примјер многих и већ ових дана отворите сезону и у својој кухињи, преноси "Јутарњи лист".

Рекли су нам и мудрији од нас - за добру сарму никад није рано.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана