Трик како вам тјестенина може трајати и до два мјесеца

GS
Foto: Twitter

Многи од нас су често скували више тјестенине него што је могу појести одједном, али срећом једна једноставна метода похрањивања помаже у замрзавању без да постане кашаста или слијепљена.

За оптималне резултате при спремању остатака тјестенине, најбоље је држати умак и резанце одвојено. Важно је то запамтити прије него што помијешате умак и тјестенину.

Трик који враћа већ скувану тјестенину у живот

Засебно замрзавање умака је кључно јер и тјестенина и умак захтијевају различито вријеме одмрзавања или загријавања. Након што се кувана тјестенина мало охлади, пребаците је у херметички затворене посуде и ставите у фрижидер гдје ће остати свјежа три до пет дана.

Када дође вријеме за загријавање, једноставно ставите тјестенину у кипућу воду на само неколико секунди, а затим је оциједите. Кориштењем ове методе, ваша тјестенина ће поновно бити укусна.

Али оно што многи можда не знају јесте да је замрзавање тјестенине могуће и врло једноставно те да је потребан само један додатни корак како би се спријечило њено скупљање, преноси нет.хр.

Након што се ваша тјестенина мало охлади, додајте мало маслинова уља и лагано је промијешајте. Омјер је једна кашика уља на 300 грама куване тјестенине. Кшиком стављајте науљену тјестенину у херметички затворене посуде или врећице за замрзавање, пазећи да су добро затворене. Тако се ваша смрзнута тјестенина може чувати до два мјесеца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана