Све вријеме погрешно сјечете парадајз: Овако се неће распадати и добићете савршене кришке

Г.С.
Све вријеме погрешно сјечете парадајз: Овако се неће распадати и добићете савршене кришке

Сјечење парадајза може изгледати као једноставан задатак, али многи од нас праве исте грешке које могу довести до распадања плода и неправилних кришки.

Да бисте увијек добијали савршене кришке парадајза, важно је користити праву технику и алат. Ево неколико савјета како да исправите најчешће грешке и постигнете савршен резултат сваки пут.

Један од најчешћих узрока распадања парадајза је коришћење досадног ножа. Ако нож није довољно оштар, притисак потребан да се пресјече парадајз може узроковати да се плод распадне и изгуби своју структуру. Користите оштар нож са зупцима, као што је нож за сјечење хљеба, како бисте добили равне и чисте кришке

Ако парадајз оставите да одстоји у фрижидеру прије него што га исјечете, кожа ће постати чврста и лакше ће се сјећи. Хладан парадајз је чврстији, што омогућава да се кришке добију прецизније и да се плод не распада.

Да бисте постигли равне и правилне кришке, сјеците парадајз водоравно, почевши од врха плода.

Ако сјечете уздужно, могуће је да ће парадајз пустити више сока и распасти се. Водоравно сјечење омогућава да се задржи чврстоћа плода.

Да бисте избјегли помјерање парадајза док га сјечете, ставите га на даску за сјечење и притисните благо руком како бисте га стабилизовали. Ово помаже да се нож не клизи и омогућава прецизније сечење.

Сјеците парадајз у кришкама користећи лагане, брзе покрете. Препоручује се да не вршите превише притиска на плод како бисте избјегли његово распадање. Ако желите да добијете савршене кришке, избјегавајте пресјецање кроз средину плода јер то може узроковати пуцање и отпуштање сока, преноси Ало.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана