Стручњаци откривају: Цијелог живота погрешно једемо чоколаду

ГС
Стручњаци откривају: Цијелог живота погрешно једемо чоколаду

"Чоколада је дубока и сложена посластица с много слојева које треба истражити"

 Чак 78 одсто испитаника погрешно једе чоколаду, показало је најновије истраживање.

Чоколада је свима једна од омиљених посластица, међутим, можда нисте знали да је цијелог живота једемо погрешно.

Наиме, научници који се баве храном отркили су да велика већина испитаника најприје ставља чоколаду у фрижидер прије конзумирања, што је погрешно. Најбоље је чувати је на 18 степени Целзијуса, што значи да бисте могли да је држите у кухињи.

Друга велика грешка коју људи чине је жвакање. Можда звучи глупо, али требало би да пустите да вам се чоколада отопи у устима јер то допушта какао маслацу да обложи ваша уста и рашири све укусе.

Такође, могло би вас изненадити и да бисте чоколаду требали конзумирати ујутро, тачније између 9 и 11 сати. То је зато што укуси захтјевају свјеже непце да би се у њима правилно уживало, а исто тако даје вам и дозу кофеина на почетку дана, пише Вечерњи.

"Чоколада је дубока и сложена посластица с много слојева које треба истражити. Конзумирање чоколаде раније током дана многе ће изненадити, али то чини чоколаду добрим избором за међуоброке који ће нам помоћи да наставимо да радимо пуном снагом прије ручка" рекла је научница за храну Натали Алибранди.

Стручњаци су открили и још неколико ствари које можда нисте знали око једења чоколаде. Наиме, тврде да би је требало јести у малим количинама како бисте избјегли претерано стимулисање укусних пупољака. Такође, савјетују и да покушате да комбинујете и чоколаду с нечим другим. Можете пробати млијечну или бијелу чоколаду с горком храном, или горку чоколаду са сланијом храном.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана