Ставите кухињску со у фрижидер и резултати ће вас запањити

Г.С.
Ставите кухињску со у фрижидер и резултати ће вас запањити

Ако сте ово нисте знали обавезно испробајте већ данас..

Ако ставите со у фрижидер, она ће се одмах згрудвати због тога што упија сувишну влагу из унутрашњости. Осим што помаже у спречавању настанка буђи, со такође доприноси неутрализацији непријатних мириса, што је корисно за одржавање ниског нивоа влажности у фрижидеру.

Препоручује се да ставите једну или две кашике соли у малу шољицу или на тањирић и поставите је што ближе поврћу. Након отприлике три недеље, замијените со новом количином.

Док слажете храну у фрижидер, имајте на уму да је доњи дио хладнији од горњег. Препоручује се да месо, кобасице и риба буду на доњим полицама или у фиокама. Мљечни производи као што су јогурт и сир треба да буду на средњим полицама. Поврће треба да се стави у посебан дио, док јаја, путер и маргарин иду у врата фрижидера. У горњем дијелу чувајте џемове и готова јела.

Поставите фрижидер што даље од шпорета или радијатора. Ако се налази близу ових извора топлоте, може се прегријати са спољашње стране, што може повећати потрошњу електричне енергије потребне за хлађење, преноси Ало.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана