Шта да радите уколико претјерате са нездравом храном

ГС
Шта да радите уколико претјерате са нездравом храном

Уколико се ово дешава с времена на вријеме, не треба да бринете, али ако сте већ дуго на овом нездравом менију, ево шта можете урадити за своје тијело како бисте га очистили од токсина које брза храна ствара у вашем организму.

Сви волимо да се понекад опустимо уз укусну пицу, помфрит, омиљене хамбургере који најбоље иду уз хладну кока колу и засладимо се чоколадом или омиљеним сладоледом.

Када конзумирате велике количине нездраве хране, која је богата лошим мастима, солима, шећером, вјештачким бојама и аромама, ваше тијело ће имати отежано и дуготрајно варење што резултира производњом великих количина токсина. У покушају да неутралише повећану киселост, ваше тијело задржава течност усљед чега осјећате отеченост и повећавате тежину.

Шта ће помоћи?

Храна богата калијумом и водом помоћи ће у уклањању вишка натријума (соли) из вашег тијела. Конзумирајте што више диње, грожђа, наранџе, шпината, авокада и слатког кромпира.

Јогурт, осим што је богат калијумом, помоћи ће да се успостави равнотежа добрих бактерија у цријевима. Конзумирајте обичан јогурт или му додајте неколико трешања или боровница, које су богате антиоксидансима или са неколико орашастих плодова богатих омега-3 масним киселинама.

Покушајте да уносите већу количину воде, али и зелени чај са ђумбиром и лимуном. Ђумбир ће вам много помоћи код осјећаја надимања.

Бирајте рибљи филе богат омега-3 масним киселинама, за које се показало да се боре против токсина због својих антиинфламаторних својстава.

Салата од пасуља, богата калијумом и влакнима, такође је идеално јело за детоксикацију, пише magazin.novosti.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана