Савршен десерт за десет минута: Припремите мини торте из микроталасне, нећете се покајати!

Г.С.
Foto: Taste.com

Овом слатком десерту нећете моћи одољети јер има све - савршен укус брзо се припрема а настаје за пар минута.

Састојци који ће вам бити потребни за припрему ових мини тортица са странице Тејст од шаргарепе и надјева од крем сира су: 3 брашна 1 прашак за пециво 2 кашике смеђег шећера 1/2 кашичице мљевеног цимета 1/2 кашичице мјешавине зачина (попут клинчића ђумбира мушкатног орашчића) 1/8 кашичице соде бикарбоне 35 г грубо нарендане шаргарепе 1 кашика ситно насјецканих ораха 2 кашичице ситно насјецканог кандираног ђумбира плус додатно за украшавање 1 јаје 1 кашика млијека 1 кашика биљног уља.

За крем ће вам бити потребно: 70 г крем сира собне температуре 25 г маслаца собне температуре 80 г шећера у праху и 1/2 кашичица екстракта ванилије.

Припрема: 

Науљите малене посудице или шољицу дубоку 7 цм запремнине 375 мл.

Дно обложите папиром за печење. У чинији помијешајте брашно прашак за пециво шећер цимет мјешавину зачина и соду бикарбону.

Додајте нарендану шаргарепу орахе и ђумбир те добро промијешајте. У средини смјесе направите удубљење и додајте јаје млијеко и уље. Мјешајте док се сви састојци добро не повежу.

Улијте смјесу у посудицу за печење или шољицу. Ставите у микроталасну на високу температуру на 1 минут и 45 секунди или док се колач не дигне и чачкалица уметнута у средину не изађе чиста.

 

Оставите колач у посуди 2 минута прије него што га извадите на решетку за хлађење да се потпуно охлади (док се колач хлади спољна влага ће се осушити а боја ће потамнити). За шлаг од крем сира користите миксер да умутите крем сир маслац и шећер у праху док смјеса не постане блиједа и кремаста.

Додајте ванилију и добро измјешајте. Користите велики назубљени нож да пресечете колач водоравно на пола.

Намажите половину шлага у средини и поклопите с преосталим дијелом колача. Остатком шлага премажите врх колача и поспите додатним насјецканим кандираним ђумбиром.

Осим овог начина послуживања и украшавања мини торте можете украсити и по жељи, преноси Ало.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана