Савјети нутриционисткиње: Шта појести за миран сан?

ГС
Foto: Илустрација

Питате се шта јести пред спавање, а да вам не оптерети желудац и да мирно утонете у сан? Ево одговора нутриционисткиње!

Нутриционисткиња, куварица и ауторка успјешних књига о исхрани открила је тајну како треба јести да би се заспало увече. Драгоцјени савјет за све који пате од несанице је тако једноставан, да свако може да га примијени!

Кристин Бејли рекла је да је тајна у томе када једете прије спавања, тачно колико сати прође између оброка и одласка у кревет, као и да постоји трик у једној намирници коју би требало да унесете прије него што легнете.

"Многим клијентима савјетујем систем који се назива временски ограничени унос хране. Да кажемо да су вечерали што раније, рецимо до седам сати. Потребно је да се систем за варење умири, и то ће трајати три до четири сата. И онда можемо на спавање. Али немају сви људи исти систем за пробаву и неки ће бити гладни поново прије одласка у кревет", рекла је она.

Таквим људима, који вјероватно имају бржи метаболизам, она савјетује да поједу једну конкретну намирницу сат времена пред одлазак на спавање.

"Препоручујем да се сат времена прије одласка у кревет поједе шака орашастих плодова. Не цијела порција, већ шачица, то је само ужина. Желудац ће добити шта да вари, а шећер у крви ће се стабилизовати и лакше ћемо утонути у сан", рекла је Бејлијева.

Она је посебно савјетовала бадеме који садрже магнезијум, састојак важан за квалитетан сан, преноси Мондо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана