Ријешите се сала на стомаку помоћу ова четири напитка

ГС
Foto: ИЛУСТРАЦИЈА

Пића пуна калорија и шећера могу допринијети стварању сала на трбуху. Због тога је битно шта тачно пијете, а стручњаци су истакнули пет пића која могу убрзати топљење сала на стомаку.

Зашећерена пића пуна су калорија и могу повисити шећер у крви као и количину сала на стомаку. Напитци без калорија могу допринијети томе да у дану унесете мање калорија, а самим тиме ћете губити и сало на стомаку .Најбоље такво пиће свакако је вода, а студије сугерирају да повећањем количине воде коју пијете у дану, можете убрзати метаболизам па ваше тијело може ефективније сагоријевати масти.

Зелени чај

Зелени чај садржи кофеин и катекине, биоактивне биљне спојеве."Ове двије главне компоненте могу повећати оксидацију сала, односно убрзати његово сагоријевање. Ипак, пијење зеленог чаја неће магично отопити сво сало с трбуха, али може помоћи".

Црни чај

Ако не волите горак окус зеленог чаја, ту је црни чај. Он је богат фалвоноидима и здрав је за срце те може помоћи при смањивању крвног притиска. Ти исти флавоноиди играју велику улогу и у редукцији сала на трбуху.

Кафа

Пијење пића која садржавају кофеин, попут кафе, показало се као ефетиван начин за супресију апетита код неких људи. То може смањити дневни унос калорија и смањити сало на трбуху. Дио истраживања показао је да кофеин стимулира термогенезу, процес који наше тијело потиче да производи више топлине и сагоријева више калорија.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана