Пуњене паприке и сарме биће много укусније ако им додате мало овог састојка

GS
Foto: Shutterstock

Омиљена јела која се често нађу нашој трпези су пуњене паприке и сарме, посебно викендом када се цијела породица окупи за породичним ручком. Тада је посебно важно да ручак буде укусан. Ево како да брзо припремите савршено јело с мљевеним месом.

Тајни састојак

Неизоставан састојак сарми и пуњених паприка је мљевено месо. Било да купите свињско, јунеће или мјешавину меса, динстање меса може да се одужи, јер оно пусти доста воде, а опет, постоји опасност да дугим динстањем постане суво, па да јело на крају не буде баш укусно и сочно. Како би то спријечиле, искусне домаћице користе један трик, односно додају један састојак у месо током динстања. То је сода бикарбона.

Колико треба ставити?

На 500 г млевеног меса треба ставити 1/3 кашичице соде бикарбоне прије динстања. Добро измјешајте смјесу и оставите да одстоји 15 минута, а онда месо ставите у тигањ на динстање. Захваљујући соди бикарбони, месо ће брже бити готово, неће пустити много воде приликом динстања, а остаће сочно и меко. Осим тога, неће се згрудвати како се некада дешава.  Самим тим ће и пуњене паприке или сарме бити укусније и сочније, преноси Најжена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана