Проглашена најбоља одредишта у Европи за гурмане, један град из региона на листи

ГС
Проглашена најбоља одредишта у Европи за гурмане, један град из региона на листи

Европа је прави рај за гурмане, са мноштвом скривених драгуља који нуде аутентична регионална јела и изврсне ресторане на сваком кораку.

Иако су многе гастрономске дестинације већ свјетски познате, ново истраживање открива врхунске, досад мање познате дестинације за оне који траже најбоље кулинарске ужитке на континенту.

Италки, онлајн сервис за учење језика, анализирао је бројне ресторане, локације с четири и више звјездица, ресторане с Мишелиновом звјездицом те вегетаријанске ресторане како би идентификовао врхунске дестинације за истинске гурмане. На врху листе налази се главни град Малте, Валета, који нуди изванредну мјешавину малтешке кухиње са снажним медитеранским и сицилијанским утицајима. Национално јело, "stufat tal-fenek", зец куван у умаку од парадајза и вина с биљем, једно је од омиљених јела у том граду.

Друго мјесто на листи, како пише британски Експрес, заузима португалска Синтра, која је због свог романтичарског крајолика уписана на УНЕСКО-ов попис мјеста свјетске баштине. Многе палате и имања у Синтри, попут Националне палате Пена, имају кафиће или ресторане с прекрасним погледима, што омогућава посјетиоцима да уживају у гастрономским делицијама уз панорамски поглед.

На попису се налази и хрватска Опатија, која је обликована својим аустро-угарским насљеђем, наводе Британци. Овдје се свјежи медитерански укуси савршено преплићу с локалним истарским специјалитетима. Прошлост Опатије као аустријско-угарског љетовалишта видљива је у елегантним ресторанима који нуде јеловнике с додатком средњоевропског штиха, као што су шницле, гулаши и кремасти колачи, како наводи британски Експрес.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана