Популарно воће које не бисте требали јести за доручак, ево и зашто

ГС
Foto: Фрипик

Ако већ нисте дали приоритет доручку у својој дневној рутини, можда бисте требали почети. Међутим, кључно је шта ћете јести ујутру, а шта избјећи.

Нека истраживања су показала да здрав доручак може помоћи да добијете више есенцијалних нутријената у дану од оних који не једу јутарњи оброк.

Банане су популаран избор за доручак јер су многи у журби па поједу оно шта им је најбрже. Међутим, нутрициониста Дерил Џиофре сматра да банане треба избјегавати у јутарњим сатима.

Банане су пуне калија и витамина Б6, али немају холестерола и соли те вам неће одржати енергију током дана,преноси Кликс.

"Банане дјелују као савршен избор, али оне имају 25 посто шећера и умјерено су киселе. На прву ће вам дати енергију, али убрзо ћете бити уморни и гладни", навео је.

Ако их ипак желите јести ујутру, Џиофре препоручује да се комбинирају с изворима здравих масти, попут орашастих плодова, сјеменки, авокада, маслина и јаја.

Национална медицинска књижница САД-а окупља бројне студије које су откриле да је проблематично јести банане за доручак јер се повезују с порастом разине шећера у крви.

На првом мјесту требају бити опрезни пацијенти с дијабетесом типа 2, којима се разина шећера може озбиљно промијенити ако свакодневно конзумирају банане.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана