Пицерија шокира понудом: Продаје пицу са змијским месом

ГС
Foto: Илустрација

Пица Хут у Тајвану експериментише са различитим укусима и састојцима од којих вам вјероватно неће бити добро, што потврђује и нова пица.

Америчка компанија Пица Хут удружила се са рестораном у Хонг Конгу како би једноставна и традиционална јела подигли на виши ново. Они су искомбиновали два најпопуларнија јела, па су направили пицу са змијским месом.

Нова понуда садржи насјецкано змијско месо, црне печурке и кинеску сушену шунку, све неизоставне састојке аутентичног змијског гулаша. Све то иде на пицу, као дио маркетиншког плана хонгконшке франшизе за стварање „буке“ на интернету.

Према вјеровању, најбоље вријеме да се једу змије је „када почне да дува јесењи вјетар“. У том периоду су се змије угојиле како би се припреме за зимски сан. Многи људи вјерују да змијско месо има лјековита својства, побољшава стање коже и лијечи тијело.

Богата кулинарска култура базирана на змијама уобичајена је и у другим деловима југоисточне Азије, попут Вијетнама и Тајланда, гдје се змије обично узгајају за конзумацију.

Упарено са сиром и пилетином нарезаном на коцкице, змијско месо постаје богатијег окуса, наводе из Пиџа Хут Хонг Конг ресторана. У комбинацији са пицом, означава искорак у односу на конвенционални концепт о томе шта значи одржавање доброг здравља уз изазивање непца. Пица од 22 центиметара долази са умаком од Абалона умјесто конвенционалног парадајз соса, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана